A 3D nyomtatás orvosi alkalmazási lehetőségei

Előadás és gyárlátogatás a VARINEX Zrt. 3D nyomtatási bemutatótermében

2016. szeptember 28. szerda, 14:00-16:30

Cím: VARINEX Zrt. 1141 Budapest, Kőszeg u. 4.

Design Hét

Rendezvényünk része a Design Hét Budapest 2016 eseménysorozatának, melynek idei témája a DESIGN ANATOMY, az emberi test és a design közötti kapcsolatrendszer.

A 3D nyomtatás különböző technológiái igen jól illeszkednek az orvoslás egyes feladatainak előkészítéséhez illetve gyakorlati megvalósításához. Talán a legfontosabb az egyedi implantátumok gyártása, amikor is CT felvétel alapján elő lehet állítani a kívánt testrész számítógépes 3D CAD modelljét, amelynek felhasználásával már pontosan, személyre szabva meg lehet tervezni a hiányzó csontrészt. A 3D nyomtatás segítségével pedig legyárthatjuk a hiányzó csontrészt helyettesítő egyedi implantátumot, amelynek anyaga lehet biokompatibilis titán ötvözet, de a hagyományos – széles körben naponta használt – csontcement is.

A 3D nyomtatásnak egyre nagyobb szerepe lesz az orvosok képzésében is, hiszen rendkívül részletgazdag, színes anatómiai modelleket tudunk ma már valóságos körülményeknek megfelelően kinyomtatni.

Előadással egybekötött digitális gyárlátogatásra invitáljuk az érdeklődőket bemutatótermünkbe, hogy megismerjék, mire képes ma a 3D nyomtatás az orvoslás területén.


 
ENMedical 3D Printing – Presentation & Digital Factory Tour

28th September, 2016. Wednesday 14:00-16:30 PM

Address: 1106 Budapest, Fehér street 10. VARINEX Zrt.

3D Printing can be very well applied to medicine. Nowdays customised implants can be produced based on CT images and 3D Printing has an ever increasing role also in medical training as realistic anatomical models can be printed with high precision. Please sign up to presentation and digital factory tour. This event is free only pre-registration is required.

In partnership with Budapest Design Week 2016