Miskolc történelmi belvárosában, a városháza közelében álló patinás ház ad otthont két közös gyökerű családi vállalkozásnak.

A századfordulós épület földszintjén egy több évtizedes múltú fogorvosi praxis működik, a ház pincelabirintusában pedig korszerű fogtechnikai labort alakítottak ki. A felső rész a szülők szakmai birodalma, míg a labort a harmincas éveiben járó fiuk, Soltész Nagy Tamás alapította.

A 3D modellre és a CNC megmunkálásra alapozott gyártás a rutin viszonylag gyors megszerzését követően rendkívüli hatékonyságot, termelékenységet eredményez. A gépész végzettség nélkül is könnyedén megtanulható hyperDENT-ben egyszerű a szerszám és nyersanyagkönyvtár kezelése, így például az új szerszámok vagy alapanyagok/nyersanyagok bevitele.

Egy olyan változás, mint például a fogászati turizmus felfutása, rövid idő alatt gyökeresen képes átalakítani a piacot. Aki pedig versenyben kíván maradni, annak fel kell vennie a kesztyűt. Lemaradni és kimaradni sem szerettünk volna a fejlődésből. Új utat kerestünk, és a CAD/CAM-es tervezésben, valamint a CNC megmunkálásban találtuk meg azt?

Soltész Nagy Tamás
/A Symbion-Lab vezetője/

Teljes cikk letöltése >>>

Kapcsolattartó:

Sebők Róbert
CAD üzeletág igazgató
+36 1 273 3413
+36 30 977 1824
sebok@varinex.hu